LÉTO BUDIŽ ZAPOMENUTO, ZAČÍNÁ PODZIM!

0

Naštěstí zatím jen ten fotbalový, ale zato nezvykle brzy. V celostátních soutěží bude mít Turnovsko dvojí zastoupení, když třetiligové Přepeře doplnil do divizní skupiny C postoupivší Turnov. Bez krajského přeborníka tak v nejvyšší krajské soutěži zůstávají nadále Sedmihorky a Rovensko. I. A třída je i nadále doménou pěnčínských sokolů, kteří se přes léto snažili omladit a posílit. Třídu o stupeň níže už nebudou hrát Jenišovice, které se ve svém sešupu zastavily až v okresu, takže ji budou dál špílit jen hráči na poslední chvíli zachráněné Mírové a Přepeř B, vedené trenérem Josefem Petříkem starším, jenž má mezinárodní licenci!

ČFL

* FK Přepeře / Svěřenci nového kouče Zbyňky Houšky zůstali v letní přípravě výsledkově stoprocentní i po svém třetím zápase. Po výhře nad celkem z nedalekých Kosmonos si doma v brance s mladým Čamrdou poradili také s divizními Hamry. Při výhře 4:3 se dvěma góly blýskl hlavně forward Ježek a do listiny střelců se vedle Janošíka zase zapsal Majer, posila z Mladé Boleslavi. „Pod divokým výsledkem, který rozhodně neodpovídá dění na hřišti, je podepsána především celá řada neproměněných šancí. Jak uznal sám trenér hostů, už první půle měla být minimálně 7:1. Rozhodující pro nás je, že se do mužstva úspěšně zapracovaly nové posily, takže věříme v to, že se každopádně promítne do výsledků mistrovských utkání, o které jde především,“ ozřejmil za realizační tým vedoucí mužstva Míra Kvapil. V každém případě statistika přípravy mluví jasně ve prospěch hráčů ve žluto-černých dresech. V sobotu 30. 7. pak Přepeře v RTW Aréně hostily v generálce na podzimní část ČFL pražský Motorlet, který porazily góly kapitána Nesvadby a střídajících plejerů Vyčítala a Prokopce 4:1, když čtvrtou branku si hosté dali sami! Podoba základní jedenáctky pro podzim tak už má prakticky konkrétní podobu. Sestava: Truksa – Bína, Knejzlík, Nesvadba, Šulc – Martan, Pavlata, Gebert, Novák – Bulíř, Synek, střídali Prokopec, Vyčítal, Habr a Majer, natažený sval doléčuje Ježek.
I přes nepříznivé počasí potom večer vítězům a jejich příznivcům zpříjemnili na tradičním koncertě jubilující kapela Rouden Band a téměř „domácí“ Prorock. V sobotu (6. 8.) začíná samotná soutěž, a jak už předeslal přepeřský prezident Michal Kupka, tento ročník je hodně nabitý, takže je hodně zvědav, jak v něm jeho tým obstojí. Hned na úvod Přepeřští v obvyklém sobotním čase od 10.30 hodin hostí exligovou Viktorii Žižkov!

DIVIZE

* FK Turnov / Nováčka rozhodně nečeká lehká sezona. Mužstvo se ve svém základu rekrutuje z hráčů, kteří vyšší soutěž vykopali, ale do srdce Českého ráje zamířilo i několik zajímavých jmen. „Dle mého soudu nám předčasným začátkem soutěží asociace příliš prostoru na přípravu neposkytla, takže to budeme muset ještě za pochodu ladit. Z fyzické připravenosti až takový strach nemám, spíš nám budou chybět větší herní zkušenosti. Samozřejmě ale uděláme všechno pro to, abychom to obstojně zvládli. Milým překvapením jsou pro mě osobně výkony některých dorostenců,“ hledá pozitiva turnovský trenér Tomáš Nosek. Jeho slova potvrdil hned první přípravný duel, kdy domácí sice nejprve hráli poměrně vyrovnaný part se soupeřem z ČFL, ale neproměněné tutovky Svobody, Landsfelda a Š. Havla je stály lepší výsledek než ona prohra s Duklou B 0:4. Druhý přátelák přinesl léčivou náplast v podobě výhry 4:5 v Dobrovici, na čemž se dvěma trefami podílel především Landsfeld, jemuž úspěšně sekundovali Provazník, Petr Havel a Paul Peuker, který přichází z Liberce na post levého stopera. Z krajského města to v Turnově zkouší ještě Matěj Müller. Z Králova Dvora by měl modrý dres v záloze oblékat jablonecký odchovanec Adam Jákl a z jablonecké juniorky pochází také Benedikt Břenek. „Podepsaného už máme také přepeřského Ondru Tobiáše. Opačným směrem míří Beneš zpátky do Chrastavy, Bernát do Žibřidic a z pracovních důvodů přerušil činnost Bělina. Na přestupovém trhu jsme limitováni našimi možnostmi a situace se mění ze dne na den, takže uvidíme, jak se to všechno vykrystalizuje,“ doplnil informace z FK manažer Petr Koubus. Jak nakousl, divizní tým i nadále spoléhá na své stálé sponzory, nicméně akutně by potřeboval sponzora generálního, který by pomohl v horizontu minimálně pěti let divizi v Turnově udržet. První ostrý zápas čekal na borce FKT už v sobotu, kdy na svém stadionu v předkole MOL Cupu hostili SK STAP Vilémov. Ten se jim podařilo nakonec přetlačit 3:2. Obnovenou divizní premiéru pro Turnov obstará duel s tradičním soupeřem z Trutnova, jehož výkop je stanoven na neděli 7. srpna od 17.00 hodin.

KRAJSKÝ PŘEBOR

* TJ Sokol Rovensko pod Troskami / Rovenští stihli pouze dvě přípravná utkání, a to s naprosto rozdílnými výsledky. Nejprve doma podlehli Sobotce 1:4, přičemž čestný úspěch byl dílem exturnovského kapitána Vojty Tvrdého. Ten se rozhodně jeví býti obrovskou posilou, protože se trefil také v dalším duelu, v němž Rovensko naopak vyhrálo v Pěnčíně 1:5. O další dva góly se postaral šikovný mladíček Mazánek a po jednom přidali Šimek a kanonýr béčka Novotný. „Kádr zůstává prakticky nezměněn. S největší pravděpodobností naše řady opustí Glod. K loňským dorostencům Mazánkovi a Drozenovi přibydou postupně další, když už do áčka počítáme také s Liškou, Kopeckým a Cíferským. Bohužel dnešní doba fotbalu příliš nepřeje, nicméně se s tím budeme muset nějak popasovat. Hráče pro zápasy nám totiž ubírají nejenom pracovní povinnosti, ale bohužel také rodinné záležitosti jako jsou svatby a podobně,“ říká s kapkou skepse v hlase rovenský trenér Jaroslav Mencl. Ten i nadále může spoléhat hlavně na zkušené duo gólmanů Hyka – Prokopec, kterým bude krýt záda dorostenec Jíra, jenž si svůj křest v KP odbyl už na jaře. Rovenští začínají tuto sobotu, kdy do městečka pod Troskami zavítají Velké Hamry B.

* FK Sedmihorky / V Karlovicích vládne s letní přípravou naprostá spokojenost. „Trenér Bekakis odešel na plný úvazek do Jablonce, takže logicky se na post hlavního kouče posunul neméně zkušený Pavel Šafář. Kluci mají za sebou rekordních pět přáteláků, přičemž dva sehráli v rámci soustředění, které proběhlo v našem areálu. Před trojicí gólmanů Martin Špína, Vaníček a Lamač jsme vyzkoušeli slušné množství hráčů. Přichází houževnatý hráč Marek Štěpnička z Albrechtic a k bráchovi Matějovi se přidá další Marek, tentokrát Randák. Kdo nakonec zůstane z turnovského tria Falkenberg, Marek a Parsi uvidíme až po jednání, které nás čeká ještě v tomhle týdnu. Po čtyřech letech u nás odešel do divizního Dvora Králové Močkovský, kterému přejeme, aby se mu tam dařilo jako u nás,“ říká za FKS sportovní ředitel Ondra Staněk zároveň s upozorněním na nezvykle velkou koncentraci bratrských dvojic v kádru. Pomineme-li, že i on s bratrem-brankářem Honzou po hráčské kariéře dál pokračují v pozicích funkcionářů, v řadách Sedmihorských budou momentálně vedle již zmíněných bratrů Randákových válet také další sourozenci, mající zastoupení jak v bráně, tak i v poli, ať už jde o Martina a Marcela Špínovi či Patrika a Aleše Vaníčkovi. „Navíc jsme letos ostaršili loňský mladší dorost, takže nyní s prvním mužstvem chodí také mladíci Brož, Macháček a Opluštil, takže v případě akutní potřeby máme kam sáhnout,“ doplnil mladší ze Staňků, jenž si z dosavadních výsledků příliš hlavu nedělá. Karlovičtí v létě nejprve porazili Pěčice 3:1, aby vzápětí prohráli s Ruprechticemi 1:3. Výrazná byla jejich výhra v Pěnčíně poměrem 1:7, ale pak narazili na skvěle organizovanou kvalitu v podání Dolního Bousova, který je přehrál 3:1. V pondělí sedmihorští hráči poměřili síly s třetiligovou juniorkou Jablonce. Zápas skončil po naší uzávěrce, a tak jen telegraficky branky domácích, které vsítili Marek a Urbánek. FKS začne podzim doma, a to v sobotu s Jiskrou Mimoň.

I. A TŘÍDA

* TJ Sokol Pěnčín / Zkušený kouč Lukáš Hodan jako vždy naordinoval svým svěřencům letní přípravu v koňských dávkách, což se tak trochu projevilo i na rozkolísanosti výsledků herních příprav. „Dva týdny kluci makali v úterý a čtvrtek a k tomu navrch zápas. Po jediném tréninku nám to šlapalo nejlíp, když jsme doma rozebrali Železný Brod 6:3. Bohužel pak jsme nestačili na Sedmihorky, které nás přehráli svou fotbalovou kvalitou vysoko 3:7. Překvapivě vysoká byla i prohra s Rovenskem 1:5. Tady jsme bohužel doslova vyhořeli a zmohli se pouze na jedinou branku, kterou po rohu zaznamenal kapitán Jan Škréta,“ shrnul krátce pěnčínský kouč. Dlužno ovšem dodat, že v tomto mači mu chyběla celá řada opor, která se snaží ještě před rozjezdem soutěže stihnout dovolenou. Výše produktivity žluto-modrých bude asi i nadále odvislá především od formy útočného tandemu T. Bárta – Vít, ale pestrou paletu střelců Pěnčínu závidí kdekdo. Exligista Hodan samozřejmě s povděkem kvituje především příchod druhého brankáře Jakuba Filly, který se sem přes Turnov dostal z Doubravy a v případě potřeby se rozhodně neztratí ani v poli. Do středy by Pěnčínští chtěli dotáhnout ještě přestup Dana Hurta z Jenišovic a jednají také o příchodu mladého Marcela Kováře z Mírové. Sokolové začínají v sobotu na horké půdě Jívanu v Bělé a jejich cílem je skončit v nadcházejícím mistrovském ročníku do třetího místa. K tomu by jim mohl dopomoci i vytipovaný hráč z Moravy, jehož jméno Pěnčínští zatím tají.

I. B TŘÍDA

* SK Mírová pod Kozákovem / Útulný areál v mírovském ďolíčku čeká další sezona v kraji a SKM by ji chtěl dohrát v mnohem větším klidu než vloni. „Vzhledem ke zdravotním problémům Tomáše Macha jsme celé léto řešili hlavně klíčový post gólmana, ale snad to nakonec dopadne dobře. Z čeho mám největší radost je, že se nám přes veškerý zájem okolních klubů podařilo udržet talentovaného Poledneho, a že se k nám z Rychnova vrací tvořivý záložník Náhlovský. Rádi bychom též doma udrželi Marcela Kováře, jenž to zkouší ve vyšší třídě v Pěnčíně,“ říká na rovinu trenér Mírové Pavel Janda. Vzhledem k tomu, že by mu s vedením mužstva měl po dohodě pomoci zkušený kolega a jeho předchůdce Michal Kovář, mohla by tahle licitace zůstat jen v rovině námluv, a tudíž ve prospěch SKM. Jeho hráči v přípravě remizovali s Přepeřemi B 4:4 a v úterý (2. 8.) je místo dalšího tréninku čeká od 17.45 hodin přátelský souboj s omlazeným Turnovem B. V sobotu Mírová začíná naostro s horaly z TJ Desná.

* FK Přepeře B / Zajímavé informace zazněly z nového stadionu u železniční trati v Přepeřích. Jak si všimla i celostátní média, FKP si připsal další unikum, když béčko povede Josef Petřík starší, vlastnící mezinárodní licenci! „Jsem velmi překvapen přístupem kluků. Po X letech mají chuť zase pořádně dvakrát týdně trénovat a v dostatečném počtu se nebojí ani přáteláků. Po působení u áčka jsem rozhodně nečekal takový kolotoč, jaký jsme teď tady rozjeli,“ diví se trenérský matador. Jenomže po remíze s Mírovou 4:4, kterou dvěma góly vystřelil Tokan spolu s Císařem a Weidenthalerem, přišla sprcha v podobě prohry v Rychnově 5:0. „Bohužel tam jsme odcestovali v hodně improvizované sestavě, takže to nedopadlo podle našich představ. Ale jinak to vypadá celkem dobře. Přijít by měl brankář Negrů z Harrachova a kádr se snažíme doplnit i jinak, abychom nemuseli tak často spoléhat na výpomoc hráčů z A-týmu. Mezi nově příchozími by měli být už dohodnutí Kutek s Hapiakem, ale na příchodech děláme dál,“ vysvětlil a doplnil vedoucí mužstva Martin Kvapil. Definitivně jasno bude v sobotu, kdy FK Přepeře B už ve 14.00 hodin přivítají smržovský Spartak. Jistou perličkou by bylo, kdyby si Josef Petřík starší sem tam vypomohl i fotbalovým kumštem Josefa Petříka mladšího…

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.