HRUŠTICE 2017

0

V neděli 5. listopadu se uskuteční již 44. ročník legendárního silničního běhu Hruštice. A protože se letos turnovská sportovní veřejnost rozloučila s respektovaným atletem a pořadatelem tohoto závodu Zdeňkem Drobníkem, běží se letos závod na tradiční trase z Turnova na Malou Skálu a zpět na jeho počest!

„Letos poprvé vyzkoušíme elektronickou časomíru, na start zveme také hobby běžce. Pro ně bude připraven nesoutěžní veřejný běh na 10 kilometrů,“ zve za pořadatele Milan Drahoňovský.

Start hlavního závodu proběhne na Hruštici v 11.00 hodin, běžci se vydají na 15 kilometrovou trasu směr Rakousy – Malá Skála a zpět na Hruštici. Závod je zařazen do seriálu běhů „Pohár běžce Českého ráje“ a „Velká cena východočeské oblasti v bězích“. Pořadatelem je Atletický klub Turnov. Na startu budou běžci a běžkyně ve všech „dospělých“ kategoriích včetně veteránů.

Traťový rekord v kategorii mužů drží Jan Pešava z Jablonce nad Nisou. V roce 1993 trať uběhl za 46:19,7 min. Historicky nejrychlejší ženou je Anna Pichrtová z Ostravy – 53:45,0 min (2007).

Více najdete na www.hrusticebeh.cz.

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.