PROSINCOVÉ KULTURNÍ POZVÁNKY

0

Advent, Vánoce a k tomu pozvánky zvoucí k zastavení v každodenním shonu. První prosincová neděle a rozsvěcení vánočních stromů ve městech i na venkově. Užít si vánoční čas můžete alespoň na chvilku přijít na různá místa a zazpívat si se sborem skautů i sousedským spolkem Provaz, v nabídce jsou dvě zajímavá „horolezecká“ setkání, divadelní ochotníci si připomínají 150 let, zazpívá Musica Fortuna. Speciální vánoční akci připravila iMUZA, novinky jsou v prosincové nabídce na Valdštejně, skauti opět připravují živý betlém a budou rozdávat Betlémské světlo…

Neděle 1. prosince
* DÍLNA PLETENÍ VÁNOČNÍCH OZDOB NA DLASKOVĚ STATKU. Od 9.30 do 15.30 hod.
* DEN PRO DĚTSKOU KNIHU. Třináctý ročník propagační akce zaměřené na výchovu ke čtenářství. Určeno pro rodiny s dětmi. Výtvarná dílna, soutěže, autorská čtení, prodej knih, loutková pohádka a další. Dětské oddělení a další prostory knihovny v Jeronýmově ulici od 9.00 hodin.
* H9 – MUŽSKÝ VOKÁLNÍ NONET. Mužský vokální nonet je složen z pánské sekce Smíšeného sboru Jizerka Semily. Adventní koncert, kostel sv. Mikuláše od 15.00 hodin, vstupné v předprodeji 80 Kč, na místě 100 Kč.
* ROZSVÍCENÍ VÁNOČNÍHO STROMU v Rovensku pod Troskami. Od 16.00 v sále radnice proběhne vánoční koncert železnobrodské skupiny MY GOSPEL a od 17.30 hod. slavnostní rozsvícení vánočního stromu na rovenském náměstí doprovázené zpěvem dětí, tradičním jarmarkem a svátečním slovem.
* ROZSVÍCENÍ VÁNOČNÍHO STROMU v Turnově na náměstí. Začátek v 16.30 hodin. Vystoupí žesťový soubor ZUŠ, pěvecký sbor Karmínek, adventní postavy předvedou žáci ZŠ Žižkova. Moderuje Eva Kordová. Od 16.00 do 18.00 hodin bude pro provoz uzavřeno náměstí Českého ráje.
* Sousedský spolek PROVAZ zve na tradiční SPOLEČNÉ VÁNOČNÍ ZPÍVÁNÍ: v 16.30 hod. na Vyskři, v 17.30 hod. v Kacanovech a v 18.15 hod. v Olešnici u rozsvěcení stromečků. Vánoční písně známé i méně známé Vám představí amatérský sousedský pěvecký spolek PROVAZ (pro vánoční zpívání) pod vedením sbormistra Karla Součka v obsazení: Barbora Součková F., Dobra a Jaroslav Obročníkovi, Jana Skalská-Obročníková, Hana Římanová, Filip Holba, Iveta Melíšková, Míla a Petr Zemánkovi, Olga Žáková, Jiří Vlček, Renda, Lenka a Amálka Močubovi, David Hodr, Jana Frydrychová, Dita a Valerie Zelená, Vladislav Mašek, Filip Stárek, Šárka Obročníková, Vítek Procházka.

Pondělí 2. prosince
* 100 LET VÝCHOVY KE SVOBODĚ. Od 18.00 hodin proběhne v budově čp. 84 ve Skálově ulici (naproti muzeu) vernisáž výstavy ke stému výročí založení první waldorfské školy ve Stuttgartu. Putovní výstava, která zde bude k vidění do 7. prosince, je pořádána s Asociací waldorfských škol ČR, Asociací waldorfských mateřských škol ČR a městem Turnov, umožní zájemcům nahlédnout do tohoto způsobu vzdělávání v mateřských, základních a středních školách. Otevřeno denně od 10.00 do 18.00 hodin.
* STARÝ HOLKY. Já mám svoje tohle. A ty nejspíš taky. Ani na nejrychlejším koni světa neujede člověk sám před sebou. Hraje 3D company (Praha). Abonentní divadelní představení, Městské divadlo Turnov od 19.30 hodin, vstupné v předprodeji 320 Kč, na místě 360 Kč.

Úterý 3. prosince
* VEČER NA SBOŘE: STROMY V BIBLI. Adventní pořad slova a hudby se spisovatelkou PhDr. Marií Hruškovou a dalšími hosty. Hudební doprovod Ondřej Halama. Dům Na Sboře do 18.00 hodin.

Středa 4. prosince
* DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ v budovách Obchodní akademie, Hotelové školy a Střední odborné školy Turnov od 12.00 do 17.00 hodin. Budovy školy Zborovská 519 a Alešova 1723. Další den otevřených dveří se ve škole uskuteční 15. ledna 2020 od 14.00 do 17.00 hodin.
* SKALÁK – ANNAPURNA IV. Autentické vyprávění k 50. výročí první české himálajské expedice. Ing. Ladislav Veselý (člen expedice) a MUDr. Leoš Chládek (lékař expedice) zavzpomínají nad fotkami Chrousta – Vladimíra Procházky ml. – a sestřihem expedičního filmu Františka Slámy. Muzeum Českého ráje, expozice horolezectví, začátek v 17.00 hodin, vstupné 40 Kč.
* MAREK ŠIMÍČEK: MONTE ROSA. Masiv Monte Rosa se nachází na východě Walliských Alp, na hranicích Švýcarska a Itálie. Cestovatelský klub. Kino Sféra od 18.00 hodin, vstupné 90 Kč.

Čtvrtek 5. prosince
* MIKULÁŠSKÁ NADÍLKA V PONORCE. Rodinné setkání s Mikulášem a čertem pro děti 4-10 let. Rezervace místa je nutná, kapacita omezena. Začátek v 16.30 hodin. Více informací na www.ponorkaturnov.cz. Sál v přízemí Žluté ponorky
* MARIE TEREZIE. Přednáška o naší nejvýznamnější panovnici. Přednáší Petr Minařík. Pobočka knihovny na vlakovém nádraží od 18.00 hodin.
* VÁNOČNÍ KONCERT PRO SENIORY. Odbor sociálních věcí MěÚ Turnov zve všechny seniory na tradiční vánoční koncert. Městské divadlo Turnov od 18.00 hodin, vstupné zdarma.
* KAVÁRENSKÝ KVÍZ. Pro účast potřebujete svůj tým (tvořený 2-4 lidmi), ten můžete nahlásit e-mailem: weissova@kcturnov.cz nebo přímo před konáním kvízu, tedy alespoň 30 minut před začátkem. Výherce čeká odměna v podobě poukazů na pořady KCT a také sleva na útratu v kavárně KUS. KC Střelnice, kavárna KUS, od 18.00 hodin. Vstupné 100 Kč / tým.

Pátek 6. prosince
* ADVENTNÍ PODVEČER s písničkářkou Maruškou Špačkovou. Pobočka knihovny na vlakovém nádraží od 17.00 hodin.
* MNOHO POVYKU PRO NIC. Divadelní představení v podání Divadelního spolku J. K. Tyl Lomnice n. Pop. Sál radnice v Rovensku pod Troskami od 19.00 hodin.
* CHANUKOVÝ KONCERT. Klezmerová skupina Mackie Messer Klezmer Band zve na koncert v turnovském Turnoff Cafe, začátek ve 20.00 hodin.

Pátek 6. a sobota 7. prosince
* VÁNOČNÍ TRHY V TURNOVĚ. Náměstí Českého ráje. Program v samostatném článku.
* SVÍČKA PRO ČAS SVÁTEČNÍ – VÁNOČNÍ ŘEMESLNÁ DÍLNA. Muzeum Českého ráje v Turnově, Kamenářský dům. V pátek od 14.00 do 18.00 hod., v sobotu od 9.00 do 18.00 hod. Vstupné 40 Kč.

Sobota 7. prosince
* HRAD VALDŠTEJN: Adventní koncert skupiny Capella Rederna. Pestrý vánoční repertoár z různých koutů světa. Akce je spojena s prohlídkou Slavnostního sálu klasicistního domu. Začátek ve 14.00 hodin, vstupné 110 Kč.
* TANEČNÍ ODPOLEDNE – od 16.00 hodin „hasičárna“ v Daliměřicích, k tanci i poslechu hraje Turnovanka a hosté. Více na www.turnovanka.cz.

Neděle 8. prosince
* VILÉM VEVERKA A ULTIMETE W BAND. Hobojista Vilém Veverka patří k nejrespektovanějším českým interpretům klasické hudby a k evropské špičce ve hře na hoboj. Adventní koncert, kostel Narození Panny Marie od 15.00 hodin, vstupné v předprodeji 150 Kč, na místě 190 Kč.
* ADVENTNÍ KONCERT v Přepeřích v kostele sv. Jakuba st. od 17.00 hodin. Vystoupí Irena Budweiserová. Vstupné 200 Kč.
* JAZZOVÝ PODVEČER v Pizzerii Maškovka. Hraje Lédl jazz Q. začátek v 18.00 hodin.

Úterý 10. prosince
* Travel Stand-up: STOPEM SE PSEM V ASII. Cestovatelská přednáška o „nepohodlném“ cestování Asií s vtipem a dokonce se psem. Pobočka knihovny na vlakovém nádraží od 19.00 hodin.
* 150 LET DIVADELNÍCH OCHOTNÍKŮ V TURNOVĚ. V první části večera na pohovku usednou turnovští amatérští i profesionální divadelníci. Nebudou chybět ani zástupci starých ochotnických rodin (Chundelovi, Fialovi-Kunetkovi, Hakenovi a Ivan Kunetka), ochotníci mladší generace (Petr Christov, teatrolog a překladatel, nebo herec, kulturní manažer a novinář Mario Kubaš) a skrze videorozhovor i nejstarší herec na světě, pan Míla Holas, který letos oslavil 100 let. O hudební složku se postará Martin Hybler s Karolínou Janatkovou a Theresií Annou Hakenovou.
Ve druhé části pořadu se představí nejúspěšnější činoherní inscenace turnovských ochotníků všech dob Tři sestry. Inscenace získala hlavní cenu na národní přehlídce Femad Poděbrady a poté se jí otevřely dveře do zahraničí: Varšava, Abtenau u Salzburgu, Basilej-Lorrach… Výjimečného úspěchu osmi děkovaček dosáhla i v Hronově. Dnes má již přes 80 repríz. Nejedná se ovšem o drama tří sester, ale komediální výsměch lidské bezmoci v podání čtyř mužů: Ivan Kunetka, Jan Pekař, Petr Dvořák a Petr Haken. Večerem provází Gabriela Holbová. Pohovka, Městské divadlo Turnov od 19.00 hodin, vstupné 100 Kč, 50 Kč seniorské vstupné na OSV.
* KORUNA HIMÁLAJE. Čtrnáct nejvyšších hor naší planety, čtrnáct velikánů, přesahujících svojí výškou hranici osmi tisíc metrů. Stanout na všech jejich hlavních vrcholech! V roce 2014 Radek Jaroš úspěšně vystoupil na vrchol K2 a stal se teprve 15. člověkem na světě a prvním Čechem, který získal „Korunu Himálaje“ – tedy výstupy na všech čtrnáct osmitisícových vrcholů světa bez použití kyslíkového přístroje. Přednáška vychází z jeho více než 20 let trvající kariéry profesionálního horolezce, zážitků a zkušeností nasbíraných v průběhu nespočtu himálajských expedic. KC Střelnice od 19.00 hodin, vstupné 250 Kč, 150 Kč senioři a děti do 12 let.
* COPPÉLIA. Balet v kině, kino Sféra od 20.15 hodin, vstupné 250 Kč.


Středa 11. prosince

* MUSICA FORTUNA. Tradiční vánoční koncerty. Městské divadlo Turnov od 17.00 a 19.30 hodin, vstupné 150 Kč, galerie 120 Kč.
* ZUZANA LI. Jaké postavení má v Číně literatura? Existuje zde cenzura? O čem píší prorežimní a protirežimní autoři a jaký mají vliv na společnost? A co vlastně Číňané čtou? Listopadové pokračování pořadu O literatuře přivítá přední českou sinoložku Zuzanu Li, literární překladatelku z čínštiny, autorku překladů sedmi románů. Kavárna KUS od 19.00 hodin, vstup zdarma.

Čtvrtek 12. prosince
* ADVENTNÍ TVOŘIVÁ DÍLNA. Tvořivá dílna pro seniory v rámci programu Klubu aktivní senior bude zaměřena na výrobu vánočních svíček a další vánoční dekorace. Dílnu povedou Edita Nožičková a Simona Bakešová. Dílna je určena všem návštěvníkům klubu. Průvodní slovo o Adventu a Vánocích Eva Kordová. Penzion Žižkova – Klub aktivní senior, začátek ve 14.00 hodin.
* KONCERT SOUBORU GOSPEL – v kostele sv. Václava v Rovensku pod Troskami od 18.00 hodin.
* CESTOVATELSKÝ ČTVRTEK: MAREK A DOBROBĚŽKA. Dobrodruh Marek na své červené koloběžce ujel neuvěřitelných 7 850 km z Nového Dillí do Singapuru. Přijďte si poslechnout jeho zážitky z cesty. Sálek ICM městské knihovny v Jeronýmově ulici od 18.00 hodin.
* ADVENTNÍ KALENDÁŘ ČESKÉHO RÁJE. Promítání fotografií a videí Karla Hubače. Dům přírody v Dolánkách od 18.00 hodin, vstupné 50 Kč.
* iMUZA: KONCERT K VÁNOCŮM. Umělecká iniciativa iMUZA srdečně zve koncert, který bude jako již tradičně jedinečným propojením amatérských a profesionálních umělců, dospělých a dětí.
Na koncertě se představí smyčcový orchestr TOS ve spolupráci s profesionálními umělci z Liberce a Prahy; dětský pěvecký sbor Turnováček a Carmina společně s dospělým smíšeným pěveckým sborem Musica Fortuna. I v letošním roce se můžete těšit na speciálního hosta koncertu. Tentokrát jím bude populární zpěvák Meky Žbirka, který se připojí v samotném závěru koncertu. Dirigovat bude Martin Hybler, večerem vás provede Jana Kubánková. Vyslechnete krásná vánoční díla, koledy, populární melodie z filmů a písňovou ochutnávku z projektu Symphonic Album Mekyho Žbirky v aranžích Martina Hyblera. Změna programu vyhrazena. Součástí akce je jako každým rokem výtvarná dílna s akademickým malířem. Zapojit se mohou děti i dospělí. Dílna se bude konat v Zrcadlovém sále Kulturního centra Střelnice od 18.15 hodin a bude otevřena i během první poloviny koncertu. KC Střelnice od 19.00 hodin, vstupné v předprodeji 350 Kč, na místě 390 Kč, děti do 15 let 100 Kč.
* VE STODOLE U SLEPIC. Divadelní soubor Nakafráno zve diváky na premiéru své nové autorské hry. „Naše neustálé umělecké puzení přenést trochu té televizní kultury na jeviště dalo po několika letech soustředěné tvorby a odříkání život zcela unikátnímu divadelnímu žánru. Vznikla tak „teátrnovela“. Troufáme si tvrdit, že naše nová divadelní hra, kterou jsme trefně pojmenovaly Ve stodole u slepic, je první vlaštovkou svého druhu. Divák se stane svědkem toho, jak jde čas, jak pevná jsou rodinná pouta, a že život není jen procházka růžovou zahradou. Takový příběh se může stát i ve vaší ulici.“ Hrají: Kateřina Hofhansová, Michaela Kunetková, Alena Tomášová a Romana Zemenová. Městské divadlo Turnov od 19.30 hodin, vstupné v předprodeji 180 Kč, na místě 200 Kč.

Sobota 14. prosince
* VÁNOČNÍ PUTOVÁNÍ S ANDĚLY. Loutkoherecké představení, které je určeno pro děti i dospělé. Andělé za pomoci andělské knihy provedou diváky kouzelným obdobím adventu. Městské divadlo Turnov od 10.00 hodin, vstupné 60 Kč.
* VÁNOČNÍ KONCERT SKAUTSKÉHO SBORU: Bukovina u kaple od 14.00 hodin. Ohrazenice – u kapličky od 16.00 hodin.
* Sousedský spolek PROVAZ zve na tradiční SPOLEČNÉ VÁNOČNÍ ZPÍVÁNÍ ve 14.00 hod. v kapli sv. Jana Nepomuckého na hradě Valdštejně.
* DIVADELNÍ FESTIVAL: DIVADLO NA NÁDRAŽÍ?! Netradiční divadelní minifestival se uskuteční v knihovně na vlakovém nádraží. Představí se zde soubory Drama Lama Gymnázia Turnov a Kámoš Drámoš ZUŠ Turnov, navíc proběhnou autorská čtení básníků z Turnova i ze Semil. Pobočka knihovny na vlakovém nádraží Turnov II od 16.00 hodin do 21.00 hodin.

Neděle 15. prosince
* VÁNOČNÍ KONCERT SKAUTSKÉHO SBORU: Zpívání na Valdštejně od 14.00 hodin.
* Sousedský spolek PROVAZ zve na tradiční SPOLEČNÉ VÁNOČNÍ ZPÍVÁNÍ ve 14.00 hod. v kapličce sv. Anny na Vyskři a v 16.00 hod. v kostele sv. Antonína Paduánského v Loučkách.
* X. VÁNOČNÍ KOLEDOVÁNÍ U KAPLE PANNY MARIE NA PRACKOVĚ. Vezměte s sebou malý zvoneček, ať společně přivítáme nový zvon a přivoláme znovu zvonění na Prackov. Hudební vystoupení pěveckého sdružení KVINTUS z Liberce. Začátek ve 14.00 hodin. Zve Spolek přátel prackovské kapličky.
* JAROSLAVA TAJANOVSKÁ & DRAHOSLAVA SATOROVÁ. Jaroslava Tajanovská (hoboj, zpěv) a Drahoslava Satorová (klavír) společně tvoří Komorní duo. Jejich hudební produkce zahrnuje hudbu barokní a klasicistní, romantickou, hudbu 20. století a hudbu soudobou. Adventní koncert, kostel sv. Františka z Assisi od 15.00 hodin, vstupné v předprodeji 110 Kč, na místě 150 Kč, abonenti THV zdarma.

Pondělí 16. prosince
* VÁNOČNÍ ČAS. Komponovaný pořad slova a hudby s vánoční tematikou. Vystoupí Ondřej Halama a Eva Kordová. Penzion Výšinka od 14.00 hodin. Pořad bude zopakován ve středu 18. prosince od 13.00 hodin v klubovně DD Pohoda.

Středa 18. prosince
* PTÁCI NEJEN ČESKÉHO RÁJE. Známý ornitolog a autor řady knih o přírodě Českého ráje RNDr. Zdeněk Mrkáček představí novou publikaci o ptactvu nejen Českého ráje. Hudební doprovod Martin Hybler. Pobočka knihovny na vlakovém nádraží Turnov II od 17.00 hodin.
* VÁNOČNÍ KONCERT ZUŠ. Tradiční vánoční koncert žáků Základní umělecké školy v Turnově. Městské divadlo Turnov od 18.00 hodin, vstupné dobrovolné.

Pátek 20. prosince
* VÁNOČNÍ ZPÍVÁNÍ s Muzikou Rebel v sále radnice v Rovensku pod Troskami od 18.00 hodin. Vstupné dobrovolné.

Sobota 21. prosince
* HRAD VALDŠTEJN: Vánoce s vévodou. Vánoční setkání s vévodou Albrechtem z Valdštejna. Přineste si vlastní ozdobičku a ozdobíme stromeček společně! Od 13.00 do 14.00 hodin. Vstupné: plné 90 Kč, snížené 60 Kč, rodinné 240 Kč.
* KAPELA SNAP CALL ZVE NA AKUSTICKÝ VÁNOČNÍ (BENEFIČNÍ) KONCERT. Skupina si na tento jedinečný večer pozvala dvě spřátelené kapely s turnovskými kořeny – Tamdoletma a Lety Mimo. Všechny koncertní sety kapely zahrají v akustických verzích, takže se můžete těšit na netradiční podání známých songů těchto kapel. Velký sál KC Střelnice, začátek v 18.00 hodin. Více najdete ZDE.

Neděle 22. prosince
* MARTIN KYŠPERSKÝ je brněnský alternativní hudebník, spisovatel, básník, herec, frontman a hlavní autor repertoáru kapely Květy. Tu založil již v roce 1993 na základní škole, v roce 1999 kapelu obnovil a hraje s ní dodnes. Adventní koncert, Dům Na Sboře od 15.00 hodin, vstupné v předprodeji 80 Kč, na místě 100 Kč.
* Sousedský spolek PROVAZ zve na tradiční SPOLEČNÉ VÁNOČNÍ ZPÍVÁNÍ v 15.00 hod. v Kurovodicích pro klienty Domova Pod Skalami a v 16.00 hod. v chrámu sv. Filipa a sv. Jakuba ve Všeni.
* LOUSKÁČEK. Tato produkce Louskáčka, vytvořená Peterem Wrightem v roce 1984, patří k tomu nejlepšímu a nejoblíbenějšímu z repertoáru Královského baletu v Londýně. Balet v kině, záznam Královského baletu z roku 2016, kino Sféra od 19.30 hodin, vstupné 250 Kč.

Pondělí 23. prosince
* BETLÉMSKÉ SVĚTLO A SKAUTSKÝ BETLÉM, vánoční zpívání a předání výtěžku ze sbírky Pro dobrou věc. Náměstí Českého ráje od 17.00 hodin.

Pondělí 23., pátek 27. a pondělí 30. prosince
* HRAD VALDŠTEJN: Vánoční prohlídky hradní kaple a slavnostního sálu klasicistního domu. Prohlídky budou začínat vždy ve 12.00, 13.00 a 14.00 hodin. Vstupné 50 Kč.

Úterý 24. prosince
* 18. VESELÉ HRADNÍ KOLEDOVÁNÍ NA HRADĚ ROTŠTEJNĚ. Ochrana Klokočských skal, z. s., a kastelánka hradu srdečně zvou milovníky štědrodenních vycházek na tradiční akci – od 13.00 do 15.00 hodin. Připraveny jsou sváteční prohlídky hradu, pohádky pro děti, pouštění lodiček, strojení vánočního stromku pro zvířátka, Betlémské světlo od skautů…
* HRAD VALDŠTEJN: Vánoční koncert souboru I Dilettanti. Koledy a vánoční skladby v podání libereckého souboru. Začátek ve 14.00 hodin, vstupné 90 Kč.
* Sousedský spolek PROVAZ zve na tradiční SPOLEČNÉ VÁNOČNÍ ZPÍVÁNÍ v 15.00 hod. v kostele Nanebevzetí Panny Marie na Vyskři.

Středa 25. prosince
* Sousedský spolek PROVAZ zve na tradiční SPOLEČNÉ VÁNOČNÍ ZPÍVÁNÍ ve 12.00 hod. u zvoničky ve Skalanech.

Čtvrtek 26. prosince
* HRAD VALDŠTEJN: Vánoční koncert souboru Musica Fortuna. Začátek ve 14.00 hodin, vstupné 90 Kč.
* FUNKY XMAS. Skupina Funk Corporation letos na Štěpána roztančí velký sál Kulturního centra Střelnice. Začátek ve 20.00 hodin, vstupné 150 Kč.
* STÁTNÍ ZÁMEK SYCHROV: Vánoční koncert „Od klasiky ke koledám“. České saxofonové kvarteto & Kriskros a Capella. Vánoční koncert dvou výjimečných souborů. V ceně vstupenky mají účastníci koncertu možnost prohlídky vánočně laděných zámeckých interiérů. Začátky od 16.00 a 18.00 hodin. Předprodej vstupenek pouze na www.evstupenka.cz, www.zamek-sychrov.cz.


Pátek 27. prosince až neděle 5. ledna

* STÁTNÍ ZÁMEK SYCHROV: Vánoční prohlídky zámku.

Sobota 28. prosince
* HRAD VALDŠTEJN: Vánoční varhanní koncert Radka Rejška. Akce je spojena s prohlídkou slavnostního sálu klasicistního domu. Začátek ve 14.00 hodin, vstupné 110 Kč.

Středa 1. ledna
* HRAD VALDŠTEJN: Novoroční koncert manželů Lédlových. Tradiční novoroční koncert s netradičními písněmi J. Kainara. Začátek ve 14.00 hodin, vstupné 90 Kč.
* NOVOROČNÍ OHŇOSTROJ Na Lukách.

Čtvrtek 2. ledna 2020
* KAVÁRENSKÝ KVÍZ. Pro účast potřebujete svůj tým (tvořený 2-4 lidmi), ten můžete nahlásit e-mailem na: weissova@kcturnov.cz nebo přímo před konáním kvízu, tedy alespoň 30 minut před začátkem. Výherce čeká odměna v podobě poukazů na pořady KCT a také sleva na útratu v kavárně KUS. KC Střelnice, kavárna KUS, od 18.00 hodin. Vstupné 100 Kč / tým.

Sobota 4. ledna
* HRAD VALDŠTEJN: Tříkrálový koncert. Koncert souboru Hradecké komorní tucteto. Začátek ve 14.00 hodin, vstupné 90 Kč.
* NORMA – V. BELLINI. Belliniho nejznámější dílo Norma proslulo díky mimořádně vysoké kvalitě své hudby, vzkvétajícímu bel cantu, pěveckému mistrovství, propojujícímu svrchovanou techniku s emotivním přednesem a nejpřitažlivějším, ale zároveň i nejtěžším melodiím. Opera v kině, kino Sféra od 19.30 hodin, vstupné 250 Kč.

Úterý 7. ledna
* PUSŤTE DONNU K MATURITĚ! Kdo v devadesátkách neviděl alespoň jeden díl seriálu Beverly Hills 90210, jako by nežil. Čágobélo, šílenci. Je právě tolik, kolik je a vaše oblíbené Studio PALM OFF přináší epizodu z vašeho dospívání. Abonentní divadelní představení, Městské divadlo od 19.30 hodin, vstupné v předprodeji 420 Kč, na místě 460 Kč.

Čtvrtek 9. ledna
* CIRKUS HRŮZY. Horor v kině už vás omrzel? Zažijte ho naživo! Artistická skupina Mistral přináší celou řadu artistických vystoupení. Pokud jste milovníci hororů, pak můžete zažít hrůzu na vlastní kůži v podobě Horror show – Cirkus Hrůzy. Hororová artistická show je plná vzrušení, hororových postav, zábavy, strachu i překvapení. Doporučená přístupnost je od 12 let. Městské divadlo Turnov od 19.00 hodin, vstupné 200 Kč.

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.