DIVADLO, KINO, PLESY A DALŠÍ SPOLEČENSKÁ A KULTURNÍ NABÍDKA PRVNÍ POLOVINY ÚNORA

0

První polovina února bude na Turnovsku především ve znamení benefičního koncertu pro Haiti. Jestliže chcete podpořit tuto výjimečnou humanitární akci, přijďte ve středu 3. února v 18.00 hodin na Střelnici. Únor je také měsícem plesové sezony, což ani tentokrát nebude jinak. Tradiční je pozvánka do kina – kromě toho turnovského promítá i art kino v Androvně na Malé Skále. Ve středu 17. února bude otevřena nová klenotnice v muzeu, v sobotu 20. února se uskuteční masopust na Dlaskově statku. Jestli máte odvahu, přihlašte se do mažoretkového souboru Perličky – koná se nábor dospělých…

Pondělí 1. února
* ČESKÉ NEBE. Nejnovější hra Divadla Járy Cimrmana. Bio Ráj, začátek v 19.00 hodin. Představení je vyprodáno.

Úterý 2. února

* ODCHÁZENÍ. Nejnovější divadelní hra Václava Havla v nastudování Klicperovým divadlem (Jiří Zapletal, Hynek Pech, Pavla Tomicová, Martina Eliášová …). Městské divadlo, začátek v 19.30 hodin.

Středa 3. února

* BENEFIČNÍ KONCERT PRO HAITI. Šokující záběry zničených měst, mrtvých lidí a všeobecné zkázy vzaly za srdce určitě každého. A snad horší než první šok ze živelné pohromy, jsou její následky a nutnost vyrovnat se s novými životními podmínkami. Proto vznikla iniciativa uspořádat benefiční koncert, jehož výtěžek by za nás do správných rukou předala osvědčená organizace Člověk v tísni. Kulturní centrum Turnov poskytne bezplatně prostory, jeho zaměstnanci se chopí uspořádání akce bez nároku na mzdu, i další zainteresovaní pracují bez honoráře. Hudební složku obstarají skupiny: Traffic Jam, Hitfakers, Ovčie Kiahne a Outcry. Zveme každého, kdo by chtěl přispět, přidejte se k nám. Vstupenky po 100 Kč lze kupovat už od 1. února v recepci KC Střelnice. Kdo chce přispět více, prostě si těchto vstupenek koupí vyšší počet. KC Střelnice, začátek v 18.00 hodin.

 

Pátek 5. února

* INTUITIVNÍ TVORBA. Vernisáž výstavy mladých tvůrců: Lucie Slaninová – obrazy, Milan Brothánek – dřevěné skulptury, Zdeňka Soprová – skleněné šperky. Vernisáž výstavy bude mít bohatý program – tanec Lucie Slaninová, básně Milan Brož, doplněno hudbou na akordeon. Kulturní sálek knihovny, začátek v 17.00 hodin.
* MAFIÁNSKÝ MATURITNÍ PLES. Pořádá oktáva a Nadační fond Gymnázia Turnov. Úvod programu obstará velkoplošná projekce, která odkrývá šokující pravdu o poměrech na místním gymnáziu. Za ochranu po dobu plesu si účtuje kmotr Don Riccio 130 Kč na stání, či 150 Kč k sezení. K tanci a poslechu hraje skupina EGO. Lístky jsou k dostání v předprodeji ve studovně školy u paní Nešporové. KC Střelnice, začátek ve 20.10 hodin.

 

Pondělí 8. února

* NORSKO. Cestopisná přednáška o krásách severské země. Slovem a obrazem přednáší cestovatel

Pavel Bičiště. Kulturní sálek knihovny, začátek v 18.00 hodin.

 

Čtvrtek 11. února

* S KAMEROU MEZI STROMY. Večer s kameramanem, fotografem a výtvarníkem Pravoslavem Flakem, který

natočil řadu televizních pořadů: Alles Gute, Vraždy a něžnosti, Banánové rybičky, Bakaláři atd. Se svými asamblážemi se prezentoval na výstavách ve Vídni, Varšavě, Japonsku. Besedu pořádá občanské sdružení Dědina v Tatobitech. Začátek je v salonku Restaurace U Studničků v 19.00 hodin.

 

Sobota 13. února

* ŽIDOVSKÉ PŘÍBĚHY. Netradiční tvořivá výtvarná dílna pro rodiče s dětmi, kde si společně s Terezií Dubinovou budete vyprávět a tvořit pro sebe i pro synagogu. Dětské oddělení knihovny, začátek v 9.00 hodin.

* EROTICKÝ PLES. Hraje Filip a Seven, Nastarýkolena, uvádí Filip Danile a Luboš Dvořák. Travestishow, půlnoční stripshow, tombola, vyhlášení miss… Předprodej v KC Střelnice, vstupné 250 Kč. KC Střelnice, začátek ve 20.00 hodin.

 

Pondělí 15. února

* ŘEMESLNICKÉ PŘÍBĚHY A PÍSNIČKY. V rámci projektu „Aktivně proti stáří“ pokračuje tvořivé setkávání s Jarmilou Enochovou a Evou Kordovou. Program je finančně podpořen sociálním fondem MěÚ Turnov. Klubovna Penzionu v Žižkově ulici, začátek ve 14.00 hodin.

* Představení knihy ŽENY V BIBLI, ŽENY DNES. Přednáška Terezie Dubinová z turnovské synagogy na téma návratu ženského prvku ve stávajících i nových duchovních proudech. Koná se v malém sálku městské knihovny, začátek v 17.00 hodin.

 

Úterý 16. února

* Cestovatelský klub: NEPÁL A TIBET. Další setkání s MUDr. Boháčovou a jejími bohatými cestovatelskými zážitky a poznatky nás zavede do míst, která jsme již mohli v našich pořadech obdivovat, obvykle však ve sportovním podání horolezců či milovníků hor. Tentokrát na ně pohlédneme z trochu jiné strany, jako na objekty chráněné UNESCO. K přednášce se váže i výstava autorčiných fotografií opět z těchto míst. Městské divadlo, začátek v 18.00 hodin.

 

Středa 17. února

* Slavnostní otevření stále expozice KLENOTNICE v turnovském Muzeu Českého ráje. Začátek ve 14.00 hodin. Akce je pořádána ve spolupráci s Libereckým krajem, SUPŠ a VOŠ Turnov. V kulturním programu vystoupí duo

Martin Hybler a Ivan Hájek. Po slavnostním zahájení bude probíhat komentovaná prohlídka Klenotnice jejím autorem Miroslavem Coganem.

 

Připravuje se

* Čtvrtek 18. února: NAŠTĚKANÁ. Další příležitost pro příznivce dámského divadelního souboru Nakafráno a jeho příjemnou vlastní tvorbu. Městské divadlo, začátek v 18.00 hodin.

* Sobota 20. února: MASOPUST na Dlaskově statku aneb Paní mámo pečte šišky, medvědáři dou… Od 10.00 hodin je připravena pravá staročeská zabíjačka, od 14.00 vystoupí folklorní taneční soubor Furiant Malá Bělá. Masky a maškary jsou vítány a mají vstup zdarma. Připraveno bude také tradiční zabijačkové občerstvení.
* Sobota 20. února: 1. REPREZENTAČNÍ SPORTOVNÍ PLES. KC Střelnice, začátek ve 20.00 hodin. Více na www.tjturnov.cz

* Neděle 21. února: TOM – premiéra nového představení Turnovského divadelního studia A. Marek. Městské divadlo, začátek v 19.30 hodin.

* Úterý 23. února: EVA A VAŠEK. Tříhodinový koncert známých a oblíbených písniček k tanci i poslechu, prodej mnoha druhů hudebních nosičů, knih apod. Vstupenky k číslovaným stolům v předprodeji za 180 Kč, na místě +20 Kč. KC Střelnice, začátek v 18.00 hodin.

PROGRAM CENTRA PRO RODINU NÁRUČ

Provozovny: Skálova 540, Hruborohozecká 388, Turnov, www.naruc.cz , naruc.turnov@seznam.cz , tel. 775 964 314. Tvořivé pondělky v sokolovně – malování na sklo, tvořivé pátky v Hasičárně – drátování.

* Pondělí 1. února

– 9. 30 Kurz zařizování útulného domova. Poslední volná místa! Zájemci, volejte. Začátek v 10.00 hodin.

* Úterý 2. února

– 10.00 Hromnice – oslava návratu světla s Hanou Hajnovou.

* Středa 10. února

– 20.00 Národní týden manželství, společná manželská večeře v Divizně.

* Středa 10. – pátek 12. února

– 8.00 až 14.00 Bazárek – oblečení a potřeby nejen pro děti.

* Úterý 16. února

– 10.00 Beseda na téma liposukce, depilace a botoxu s MUDr. Romanem Palušákem.

– Krásná maminka – kadeřnice, pro členy na objednání.

* Pátek 19. února

– 16.00 – 18.00 Karneval Klubu dvojčat (a nejen pro dvojčátka) – soutěže, písničky, tanečky…

* Úterý 23. února

– 10.00 Mimi klub – vítání nových členů Náruče.

 

PROGRAM KINA V TURNOVĚ, ŽIŽKOVĚ ULICI (Bio Ráj)

* Čtvrtek 28. ledna od 20.00 hodin: STÍNU NEUTEČEŠ. České drama (premiéra). Jaroslava Adamová a Pavel Landovský v hlavních rolích dramatu o minulosti vztahující se k druhé světové válce.

* Pátek  29., neděle 31. ledna od 17.30 hodin: MIKULÁŠOVY PATÁLIE. Francouzský film pro děti. Mikuláš, Vendelín, Celestýn, Kryšpín, Albín, Viktorín a další hrdinové senzačních příběhů dětských knížek o Mikulášovi se v hrané verzi konečně dostávají na filmová plátna.

* Pátek 29., sobota 30. ledna od 20.00 hodin: 2BOBULE. Volné pokračování úspěšné české komedie.

* Středa 3. února od 20.00 hodin: MARADONA. Francouzsko-španělský film. Maradona tak, jak ho vidí režisér Emir Kusturica. Revolucionář, fotbalista, muž, bůh, drogově závislý, ale hlavně legenda (filmový klub).

* Čtvrtek 4. a pátek 5. února od 20.00 hodin: NĚJAK SE TO KOMPLIKUJE. Romantická komedie USA. Představte si, že se rozvedete, po deseti letech si uvědomíte, že jste definitivně odstřihli bývalého partnera, pak ho zničeho nic potkáte a bác ho… V hlavní roli Meryl Streepová.

* Pátek 5. a sobota 6. února od 17.30 hodin, neděle 7. února od 14.00 hodin: ALVIN A CHIPMUNKOVÉ 2. Rodinná komedie USA. Alvin a Chipmunkové fungují jako „demoliční četa“ Davea Sevilleho – a jako roztomilá zábava diváků po celém světě – už více než padesát let.

* Sobota 6. února od 20.00 hodin, neděle 7. února od 17.30 hodin: ZAKLETÝ V ČASE. Romantické drama USA. Film „Zakletý v čase” je natočen podle bestselleru o lásce, která přesahuje hranice času. Clare (Rachel McAdams) je zamilovaná do Henryho (Eric Bana) celý svůj život.  Věří, že si jsou souzeni, ačkoli ví i to, že budou odloučeni, jen neví kdy: Henry je cestovatel časem – prokletí velmi vzácné genetické anomálie, která způsobuje, že se Henry skoro celý svůj život přesouvá v čase do budoucnosti a minulosti bez jakékoli kontroly…

* Pondělí 8. a úterý 9. února od 20.00 hodin: VYFIČ. Komedie USA. Bliss má ráda rock a její život v americkém maloměstě kdesi v Texasu stojí za dvě věci…

* Středa 10. února od 20.00 hodin: PROJEKT 100 – FISH TANK. Druhý celovečerní snímek britské režisérky a scenáristky Andrey Arnoldové vyhrává na filmových přehlídkách doslova po celém světě. Vysloužil si Cenu poroty na letošním festivalu v Cannes a ostrovní publicisté ho označují za nejlepší britský film roku. Fish Tank pomocí energické ruční kamery Robbieho Ryana zaznamenává životní realitu patnáctileté Mii (flmový klub).

* Čtvrtek 11. až sobota 13. února od 17.30 hodin, neděle 14. února od 14.00 hodin: PRINCEZNA A ŽABÁK. Animovaný rodinný film USA. Všichni známe pohádku, ve které spanilá princezna políbí nevzhledného žabáka, ten se promění v krásného prince, s princeznou se ožení a pak spolu žijí šťastně až do smrti. Ve filmu Princezna a žabák k polibku mezi princeznou a žabákem dojde také, ale výsledek je dosti odlišný, a to je pouze první z celé řády překvapení, kterými tato třaskavá směs rozverného humoru, napětí, hudby a citu oplývá.

* Čtvrtek 11. a pátek 12. února od 20.00 hodin: WHISKY S VODKOU. Německá komedie. Hlavní hrdina, miláček publika herec Otto, který má za sebou třicet let profesionální kariéry, realizuje svůj další film a hned první natáčecí den se opije. Začínajícího režiséra napadne šílený nápad. Povolá místního herce, aby se stal náhradníkem nespolehlivého Otty. Ukáže se, že neznámý herec Arno je zatraceně dobrý…

* Sobota 13. února od 20.00 hodin, neděle 14. února od 17.30 hodin: FAME – CESTA ZA SLÁVOU. Hudební film USA. Fame sleduje výjimečnou skupinu tanečníků, zpěváků, herců a umělců po dobu čtyř let na střední umělecké škole v New Yorku. Během dětství cvičili a připravovali se, aby dokázali, že jsou ti nejlepší z nejlepších. V této neuvěřitelně soutěživé atmosféře bude jejich vášeň podrobena té nejtěžší zkoušce…

 

KINO ANDROVNA MALÁ SKÁLA

www.androvna.cz

Pátek 5. února od 20.00 hodin: Šest tváří Boba Dylana

Sobota 6. února od 20.00 hodin: Amarcord

Sobota 13. února od 20.00 hodin: Pouta – autorské promítání za účasti režiséra filmu Radima Špačka

Pátek 19. února od 20.00 hodin: Ďáblova dílna

Sobota 20. února od 20.00 hodin: Předčítač (The Reader)

Pátek 26. února od 20.00 hodin: Neviditelné děti

 

RŮZNÉ

* Mažoretky Perličky Turnov vyzývají všechny dospěláky, kteří mají chuť a nestydí se, nechť se přihlásí do nově vzniklého družstva mažoretkového souboru Perličky, a to Perličky -MATADOŘI. Věk ani pohlaví není omezeno. Družstvo je pojato jako mix a bude odborně vedeno stejně jako ostatní družstva v rámci souboru Perličky.

Nikdo nemusí mít žádné obavy, náročnost jednotlivých skladeb je úměrná věku. Každého čeká nenáročná práce s hůlkou či rekvizitou. Vystoupení na veřejnosti je samozřejmostí. Tréninky se konají jednu hodinu týdně navečer v tělocvičně ZŠ v ulici 28. října. Uzávěrka přihlášek do 20. února. Kontakt: www.mazoretky-perlicky.blog.cz , tel.  731 572 641, e-mail: antrik@tiscali.cz.

 

VÝSTAVY

* V MUZEU ČESKÉHO RÁJE v Turnově: stálá expozice kamenářství, historie a národopisu. Muzeum je návštěvníkům otevřené od úterý do pátku od 9.00 do 16.00 hodin. (Dlaskův statek v Dolánkách je v lednu uzavřen.)

– V galerii muzea je k vidění vánoční výstava inspirovaná starými recepty z našeho regionu – V babiččině kuchyni od Tří králů do Vánoc. Výstava potrvá do 28. února. K prodeji je i stejnojmenná kniha ředitelky muzea Vladimíry Jakouběové.

– Ve výstavním kabinetu muzea si můžete prohlédnout medaile Jiřího Korce (výstava potrvá do 19. února 2010).
* GALERIE SAFÍR v turnovském muzeu: Postřehy z Maroka. Fotografie Marka Velechovského (výstava potrvá do 10. února).
* MĚSTSKÉ INFOCENTRUM, náměstí Českého ráje. Fotoklub Safír pořádá výstavu fotografií Ondřeje Záruby: Auta trochu jinak (netradiční snímky modelů autíček). Výstava potrvá do 11. února.
* GALERIE GRANÁT, náměstí Českého ráje. Trvalá expozice „Český granátový šperk“, stálá expozice historie těžby českého granátu a jeho zpracování, historie výroby tradičních granátových šperků v družstvu umělecké výroby Granát Turnov. Výstava fotografií Břetislava Jansy „Kresba světlem“ (do 29. ledna.). Otevřeno po-pá 9.00 – 12.00 a 13.00 – 17.00 hodin.

* MĚSTSKÁ KNIHOVNA v Jeronýmově ulici. Turnovský Granátek – výstava z historie literárního kroužku ke 40. výročí založení a k 190. výročí založení knihovny v Turnově (galerie na schodech knihovny, potrvá do 31. března). Intuitivní tvorba mladých autorů (kulturní sálek knihovny, výstava potrvá do 31. března 2010).

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.