VE STRUHÁCH SE ZASE „KOULELO“. VE SPECIÁLNÍ KATEGORII ELITE SI ZASOUTĚŽIL I ZNÁMÝ MODERÁTOR ROMAN ŠEBRLE

0

Navzdory nejisté předpovědi počasí dorazilo v sobotu 17. října na sjezdovku v turnovských Struhách bezmála 300 lidí na třetí ročník Koulení chleba 2015. Slalom s tříkilovým pecnem absolvovalo 67 soutěžících všech věkových kategorií včetně moderátora akce, významného českého vrcholového sportovce a dnes hlavně televizního moderátora Romana Šebrleho. Vedle hlavní soutěže si účastníci mohli například vyzkoušet jízdu zručnosti na pekařském retrokole nebo zábavný pětiboj.

n201510181953_rep_213_015_kouleniSympatie publika si získala dvanáctiletá Karolína Janatková, která absolvovala všechny rozběhy bez jediné chyby a svou kategorii dětí od 7 do 15 let suverénně vyhrála. „Jsem moc šťastná. Cool Phone si hned vyměním a starý telefon dám taťkovi,“ reagovala bezprostředně vítězka na dotaz Romana Šebrleho, co udělá s novým mobilem. Absolutním vítězem se stal Jakub Wambach, jenž uspěl jak v kategorii mužů, tak i ELITE. Právě v této disciplíně porazil i olympijského vítěze. „Do dalšího ročníku budu muset potrénovat, slibuji,“ řekl Roman Šebrle. Mezi ženami byla stejně jako loni nejlepší Dana Vitoušová. Akci si nejvíce užily malé děti. Kromě slalomu, za který byly všechny odměněny, tu pro ně pořadatelé připravili doprovodný program – zábavný pětiboj o sladké výhry, malování na obličej nebo bublinárium. Jízda zručnosti na pekařském retrokole dala zabrat i těm nejzkušenějším řidičům. Vítězství v této disciplíně si nakonec odnesl Pavel Tomeš. „Na kole mi to docela šlo, jen stabilita na tom mokrém tvárníku byla horší,“ svěřil se.
 
Koulelo se na podporu chleba
n201510181953_rep_214_015_kouleniJiž potřetí se ve Struhách koulelo na podporu tradičního výrobku – chleba. „V naší zemi je dnes kladen důraz hlavně na nízkou cenu bochníku, a ne na jeho kvalitu. Část výrobců tomuto diktátu podléhá a důsledkem je, že za potraviny, potažmo chleba, se vydává něco, co s kvalitním pecnem nemá nic moc společného. Bohužel tomuto trendu jde na ruku i náš stát, který nejenže kvalitu potravin důsledně nesleduje, ale dokonce některé potravinářské normy průběžně změkčuje. Třeba umožňuje, aby se přidával tvrdý chléb do těsta chleba nového,“ dodal Jiří Mikula, hlavní pořadatel Koulení chleba 2015 a majitel stejnojmenné turnovské pekárny a cukrárny. „Jsem pekař a vím, že chléb je boží dar, kterým se nemá plýtvat. Rád bych proto upozornil, že závodní pecny jsou chleby staré, neprodané a zabalené ve fólii. Po akci bochníky rozkrájíme, usušíme a věnujeme jízdárnám ke zkrmení,“ uzavřel Mikula.
www.pekarnamikula.cz

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.