NEJLEPŠÍ MARMELÁDA Z ČESKÉHO RÁJE JE Z LESTKOVA

0

Soutěž O nejlepší marmeládu Českého ráje se uskutečnila v sobotu 13. září v Turnově. Titul získal Jan Kakos z Lestkova se svou podzimní směsí z jablek a šípků. Porota v soutěži, kterou pořádala Pekárna a cukrárna Mikula společně s turnovskou „hotelovkou“, hodnotila celkem 46 vzorků marmelád, a to nejen těch tradičních, ale i speciálních, například levandulovou či myrobalánovou. Celou akci doprovázel bohatý program, příchozí mohli například zhlédnout ukázku flambování ad. Cenu poroty získal Jan Kakos z Lestkova, který vyhrál víkendový pobyt pro dva v luxusním hotelu Leonardo v centru Českého Krumlova a poukaz na odběr tříkilového Mikulova pecnu každý týden po dobu půl roku.  Zkrátka nepřišli ani další ocenění, kteří získali poukázky na odběr pečiva Pekárny Mikula v celkové hodnotě šest tisíc korun.

„Věřila jsem, že se marmelády mého zetě umístí na stupních vítězů, ale první místo mě překvapilo a velmi potěšilo,“ řekla bezprostředně po vyhlášení Dana Mertová, která cenu přebírala. „Marmelády připravuje zeť Jan vždy s láskou. Snaží se sledovat nejnovější trendy a inovovat tak, aby v každé marmeládě byla zastoupena nějaká přísada, která podpoří chuť ovoce,“ dodala.

Vedle odborné poroty měla šanci hlasovat i veřejnost. Ti, kteří se do školy dostavili, obdrželi hlasovací kuličky, které vhazovali do předem připravených půllitrů u registrovaných vzorků. „Cena veřejnosti“ připadla Janu Burdovi a jeho jahodové marmeládě. Program sobotního dopoledne zpestřili studenti hotelové školy ukázkou flambování, nechyběly tvořivé dílny pro děti, příjemná hudba, ochutnávka chleba se škvarky a nabídka nealkoholických míchaných nápojů. Návštěvníci si navíc mohli zakoupit pečivo, které přivezl Jiří Mikula na pekařském retro kole.

n201409170836_rep_135_014_marmelada

n201409170836_rep_136_014_marmelada

n201409170837_rep_137_014_marmelada

n201409170837_rep_138_014_marmelada

n201409170837_rep_139_014_marmelada

n201409170837_rep_140_014_marmelada

A kde se vůbec zrodil nápad uspořádat takovou soutěž? „Hlavní inspirací mně byla má maminka, která dělá úžasné marmelády. Jako pekaře a podnikatele mě navíc zajímají aktuální kulinářské trendy a ke sladkému pečivu marmeláda neoddělitelně patří. Osobně kladu nejvyšší důraz na kvalitu všech surovin od svých dodavatelů, marmelády nevyjímaje,“ prozradil Jiří Mikula, hlavní organizátor a porotce.
Kromě Pekárny a cukrárny Mikula i Obchodní akademie a Hotelové školy a Střední odborné školy akci podpořili další partneři, mj. Sdružení Český ráj, který udílí prestižní značku Regionální produkt Českého ráje.

www.pekarnamikula.cz

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.