Ve dnech 21. a 22. února se konal již 10. německo-český gastronomický projekt, tentokrát pod pracovním názvem Fingerfood. Organizátory této dvoudenní společné gastronomické akce byly IHK Dresden, GS Zittau, Kontaktzentrum für Sächsisch-Tschechische Wirtschaftskooperation, Zittauer Bildungsgesellschaft gGmbH a Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola v Turnově. Projektu se zúčastnilo celkem 10 studentů oborů hotelnictví, kuchař – číšník z naší školy a 10 studentů z německých odborných učilišť. Během dvou dní společně připravovali různé studené pokrmy na téma Fingerfood, tj. jídlo mezi prsty. K jejich konzumaci není potřeba žádných příborů, pokrmy svou velikostí odpovídají jednomu či dvěma soustům. Tento nový trend v gastronomii studentům poskytl bohaté informace, seznámili se s mnoha novými pracovními metodami, poznali nové podněty, zdokonalili se v německém jazyce. Ze všech realizovaných receptů byla vytvořena společná kuchařka. Odměnou všem účastníkům byly cenné zkušenosti a mezinárodní certifikát. Předání certifikátů se uskutečnilo v německém Waltersdorfu, kde byl zároveň ukončen i francouzsko-německý projekt Maestral.
Taťána Kohoutová, OAHŠ a Střední odborná škola Turnov, Tatana.Kohoutova@ohsturnov.cz
Taťána Kohoutová, OAHŠ a Střední odborná škola Turnov, Tatana.Kohoutova@ohsturnov.cz