PETICE NA TÉMA BUDOUCNOSTI BAZÉNKU U NÁDRAŽÍ

0

Obracíme se na vás se žádostí o zrušení – zavezení tzv. bazénku uprostřed parku v sídlišti u nádraží. V současné době se potýkáme s hlučností, potulují se zde bezdomovci, stahuje se sem problémová mládež. V okolí bazénku je nepořádek, hluk obyvatele sousedních domů ruší až do pozdních nočních hodin. Současně si nepřejeme, aby zde byla vybudována vodní nádrž. Došlo by jen ke zvýšení nepořádku a ohrožení malých dětí. Též si nepřejeme v okolí bazénku výsadbu další zeleně, protože ta by sloužila především jako veřejné WC. Přejeme si zavezení bazénku zeminou a vysetí trávníku a uspořádání prostor do kulturní podoby. Současná neúnosná situace se vleče už hodně dlouho, bazének a lávka jsou ve velmi špatném technickém stavu. Ušetřené peníze za úpravu bazénku by město mohlo využít na blízkém dětském hřišti, které bylo nedávno upraveno, ale byla zde instalována pouze jediná umělohmotná klouzačka. – To je to nejdůležitější z textu petice, kterou na radnici doručili nespokojení občané (podepsány byly čtyři desítky občanů z ulice Kosmonautů a Studentské.

n201511201615_zap_304_2015_bazenekSituací se zabývali na svém zasedání i radní města. Ti konstatovali, že se případné další využití bazénku opravdu řeší již několik let. Zhoršující se stav byl již několikrát podnětem k tomu, aby se hledaly možnosti jeho dalšího využití. Jedním z návrhů bylo v prostoru bazénku umístit miniatury významných turnovských budov, dále vodní prvky s kašnou, jezírko, nebo bazének zrušit. U žádného řešení nedošlo k všeobecné shodě.
Při přípravě projektu regenerace panelového sídliště byla provedena mezi obyvateli anketa, ve které se lidé mohli vyjádřit i k bazénku. Žádný názor nepřevažoval. Plocha bazénku nakonec nebyla projektem řešena z důvodu nenalezení shody pro další využití. „Já se přikláním k názoru v tuto chvíli ještě bazének nezavážet, i když postojům občanů, kteří bydlí v jeho těsném sousedství, rozumím. Byl bych moc rád, kdybychom našli peníze na nějaké smysluplné využití a jeho novou podobu zakomponovali do celkové podoby přednádražního prostoru,“ uvedl starosta města Tomáš Hocke.

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.