AKCE PŘELOMU ŘÍJNA A LISTOPADU

0

(aktualizace nabídky) Po nedělním předávání čestného občanství a ceny města Turnova nabízí dušičkový týden již akce poněkud skromnější. I když například čtvrteční křest nové knížky z prestižní edice nakladatelství Paseka o Turnovsku dřívějších časů bude jistě hodně zajímavý. Jinak také pomalu končí některé výstavy, třeba ta o kriminalitě v našem regionu, začínají výstavy nové – od čtvrtka se budete moci podívat například do afrického Mali. A ve středu je v kině promítán pozoruhodný dokument…

Městské kino v Turnově v budově v Žižkově ulici v závěru října a začátkem listopadu promítá:
► Ve středu 31. října od 20 hodin v premiéře polohraný dokument NEJSME ANDĚLÉ, JEN DĚLÁME JEJICH PRÁCI. Režisér O. M. Schmidt spolu s mladými jezuity umožňuje nahlédnout do života Tovaryšstva Ježíšova a odhaluje, proč tento řád tak často vzbuzoval vyhrocené postoje. Film režisér osobně uvede a po filmu bude následovat beseda.
► Ve čtvrtek 1. a v pátek 2. listopadu od 20 hodin kino hraje americký film BOŽSKÝ EVAN.
► V sobotu 3. a neděli 4. listopadu od 20 hodin v kině promítají v premiéře americký film PLANETA TEROR.
► V neděli 4. listopadu od 14 hodin je připraven „Bijásek“ pro děti. Promítán bude americký animovaný film ze života tučňáků HAPPY FEET.
► Kino připravuje od 22. do 25. listopadu festival hudebních filmů MUSIC ON SCREEN.

► Nabídka trvalá: Každé úterý od 14 do 17 hodin můžete zachovalé zimní oblečení přinést do prostor humanitární organizace ADRA ve Skálově ulici v Turnově (zadní trakt mezi základní školou a sousedícím internátem).

► Na čtvrtek 1. listopadu je v turnovském městském divadle od 8.30 a 10 hodin připraveno dětské školní představení O KRÁSNÉM PÁVU A ZAČAROVANÉM HRADU. Hrají herci Liduščina divadla z Prahy.

n200710281047_vakci_93_07_turnovsko► Ve čtvrtek 1. listopadu proběhne v Muzeu Českého ráje od 17 hodin křest knihy TURNOVSKO autorů PhDr. Michala Babíka a PhDr. Miroslava Cogana, jinak pracovníků muzea. Kniha je z edice Zmizelé Čechy, nakladatelství PASEKA. Kmotry knížky jsou JUDr. Václav Šolc, bývalý starosta města a senátor PhDr. Jaromír Jermář. V programu vystoupí smyčcový soubor Ad libitum. Titul se věnuje slovem i obrazem dějinám Turnova a jeho okolí. Zachycuje i některé momenty ze života jeho obyvatel i jeho významných návštěvníků.


► V sobotu 3. listopadu
je od 16 hodin POSEZENÍ PŘI DECHOVCE v Hasičárně na Daliměřicích. Hraje Turnovanka.

► V sobotu od 19 hodin hrají u Zrcadlové kozy kapely CORCOVADO a MIRU MIR.

► V sobotu 3. listopadu je v Ploukonicích v sále hostince U Loudů taneční zábava. Hrají Veselí pozůstalí, začátek je ve 20 hodin.

► V neděli 4. listopadu pořádá Atletický klub Syner Turnov již 34. ročník silničního běhu HRUŠTICE 2007. Běží se na trase Turnov – Malá Skála – Turnov, start je v 11 hodin „>ZDE. Závod je zařazen do seriálů běhů „Pohár běžce Českého ráje“ a „Velká cena východočeské oblasti v bězích“.

AVÍZA:
n200710281046_vakci_92_07_kiahne► KACANOVY. V sobotu 10. listopadu se v kulturním domě v Kacanovech koná od 20 hodin hudební festival MEXICKÁ NOC 2007. Vystoupí kapely Laxigal, Tres udos a Ovčie kiahne. Vstupné 50 Kč, Mexičani mají slevu na 20 Kč.
► TURNOV. Ve čtvrtek 15. a v pátek 16. listopadu se koná v pořadí 8. ročník přehlídky hudby a poezie POETIKA 2007. Ve čtvrtek je recitační soutěž pro děti a mládež od 6 do 25 let, v pátek v turnovském městském divadle galakoncert, na kterém mj. vystoupí legendární Blue Effect s Radimem Hladíkem a Pavolem Hammelem.
► KACANOVY. Hotel KRÁLÍČEK v Kacanovech zve na astronomické odpoledne s výkladem a projekcí na téma „Jaký je náš vesmír“. Přednáší prof. RNDr. Petr Kulhánek CSc. Populárně vědecká přednáška známého astrofyzika proběhne v sále restaurace hotelu v sobotu 17. listopadu od 15 hodin. Vstupné volné, od 18 hodin taneční večer na téma „Retro 60. let melodií a obrazem“. Bližší informace: Michal Konvička tel: 603 46 15 05, e-mail: michal@konvex.cz
► VYSKEŘ. Automotoklub Vyskeř si v letošním roce přípomíná 40. výročí založení. K této příležitosti AMK pořádá 24. listopadu veřejnou výstavu fotografií a dalších materiálů dokumentujících činnost autoklubu od založení v roce 1967 až po současnost. K vidění budou materiály z automobilových závodů do vrchu, závodů minikár, letních karnevalů v Pleskotech, zimních zájezdů na hory, závodů dragsterů v Hoškovicích a dalších aktivit, pořádaných AMK Vyskeř. Výstava se bude konat v prostorách Obecního úřadu Vyskeř a pro veřejnost bude přístupná od 16 do 21 hodin. Pořadatelé srdečně zvou všechny, kteří kdykoli v průběhu let s AMK Vyskeř spulupracovali, tak i další zájemce.

PROBÍHAJÍCÍ VÝSTAVY:
► V Muzeu Českého ráje v Turnově: stálá expozice kamenářství, historie a národopisu. V galerii muzea je výstava Geopark – šance pro region (do 11. listopadu), ve výstavním kabinetu výstava „Kriminalita na Turnovsku v meziválečném období“ (do 11. listopadu). Muzeum je otevřeno denně mimo pondělí 9 – 16 hodin, o víkendu s polední pauzou 12 -13 hodin.
► V Galerii Safír je výstava fotografií Lubomíra Novosáda – Motosport. V sobotu 3. listopadu ve 14 hodin je tu vernisáž výstavy fotografií Mariána Kábele.
► Na Dlaskově statku v Dolánkách je celoroční nová expozice „Devatero řemesel“ (statek je otevřen denně mimo pondělí od 9 do 16 hodin).
► Ve výstavním prostoru Informačního střediska na turnovském náměstí je výstava polského autora Kazimiera Pichláka (do 1. listopadu). Ve čtvrtek 1. listopadu v 16 hodin je tu vernisáž výstavy fotografií Ondřeje Havelky –„Mali“. Výstava potrvá do 6. prosince. Výstava Mali – peklem voodoo je v pořadí druhou výstavou Ondřeje Havelky z jeho dvouleté cesty po Africe. Více na www.nahaafrika.cz
► V Galerii Granát na turnovském náměstí je výstava fotografií Katky Kalferstové a Karolíny Cermanové (do 1. listopadu) a k vidění jsou tu také obrazy Libuše Šmejcové (do 1. listopadu). Ve čtvrtek 1. listopadu od 17 hodin je tu vernisáž výstavy fotografií Dominika Rakouše, člena fotokroužku Žluté ponorky. Výstava potrvá do 6. prosince.

ZA HUMNY:
► Semily. Ve Státním okresní archivu Semily je výstava „Andělské krajiny“ fotografa Jana Anděla. Výstava potrvá do 30. listopadu a je přístupná ve všední dny od 8 do 16 hodin, v pondělí a ve středu do 18 hodin, v pátek do 15 hodin.
► Lomnice nad Popelkou. V neděli 11. listopadu od 19.30 hodin ve zdejším Tylově divadle bude koncert zpěváka PETRA MUKA. Předprodej vstupenek v ceně 280 a 260 Kč probíhá v KIS nebo na internetové stránce www.lomnicenadpopelkou.cz/rezervace.
► V Parkhotelu Skalní město v Prachovských skalách (Pařezská Lhota 34, okr. Jičín, www.prachovskeskaly.cz) pořádá Sdružení Český ráj v úterý 13. listopadu 2007 od 15 hodin „FÓRUM CESTOVNÍHO RUCHU“.
Program: aktivity Sdružení Český ráj (rezervační systém, Greenways Jizera, „Regionální produkt Český ráj“, Zpravodaj SČR), připravované projektové záměry SČR do evropských fondů v letech 2007 – 2013, možnosti bezplatné prezentace podnikatelských aktivit na internetových stránkách České centrály cestovního ruchu Czechtourism, možnosti zapojení do projektu Cyklisté vítaní (www.cyklistevitani.cz) + aktuální zprávy o záměrech Hospodářské komory Jičín (David Jung, OHK Jičín), zhodnocení uplynulé sezony, aktuální trendy v cestovním ruchu (Renata Svobodová, CK Czech Paradise), diskuse.
Fórum je určeno především pro podnikatele v cestovním ruchu, ale také pro odbornou i laickou veřejnost, která má zájem diskutovat o možnostech rozvoje cestovního ruchu v Českém ráji.
Kontakt: Ing. Jitka Stránská, Sdružení Český ráj, tel.: 739 611 608, e-mail: stranska@cesky-raj.info, www.cesky-raj.info


OSTATNÍ:
Rada Libereckého kraje se letos rozhodla vydat nástěnný a stolní kalendář Libereckého kraje na rok 2008 s pomocí dětí. Grafickým obsahem těchto kalendářů budou tentokrát kresby dětí z mateřských a základních škol ve věku do 12 let, které charakterizují pohled dětí na náš region; část finančních nákladů na zpracování kalendáře ve výši 52 tisíc korun dokonce kraj věnuje jako odměnu zúčastněným školám. Kontakt pro zájemce ze škol i pro rodiče dětí: Marian Horňák, tel. 485 113 522, mobil 604 232 442 nebo mail: hornak@stapdesign.cz . Termín pro odevzdání kreseb poštou nebo osobně firmě STAP DESIGN, s.r.o., je nejpozději do 10. listopadu na adresu: STAP DESIGN, s.r.o., Bednářská 91/6, 460 01  Liberec.

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.